JAN BROCK

MUSICUS / MUZIEKDOCENT / MUZIEKAGOOG
OPTREDENS


1. The Elmo's

TERUG VAN WEGGEWEEST!Na vele succesvolle jaren met honderden optredens, namen The Elmo's tien jaar geleden een adempauze. Jan en zanger / contrabassist Simon Zwiers bleven onverminderd actief in de wereld van muziek en theater. In 2019 pakten The Elmo's op verzoek de draad weer op. De optredens werden zeer enthousiast ontvangen en de magie tussen Jan en Simon bleek nog volop aanwezig. Daarom zijn ze vanaf heden weer te boeken!

The Elmo's spelen een dwarsdoorsnede van de Engelse en Nederlandse popmuziek, in hun eigen kenmerkende stijl: loepzuivere tweestemmige-zang en een ritmische combi van gitaar, mandoline en (contra)bas. Met het boeken van The Elmo's maakt u een bewuste keuze. Dit betekent geen ´u-vraagt-wij-draaien-optreden´ en levensliederen staan niet op het repertoire. Wat u wél kunt verwachten: een kwaliteitsoptreden, dat vanuit easy listening zorgvuldig wordt opgebouwd naar uptempo songs.

Geniet van Crowded House, The Beatles, Amy Winehouse, Prince, Elvis, Harrie Jekkers, Blof e.v.a.


 


Optreden: 2 sets, totaal 90 minuten

----------------------------------

Kosten

The Elmo's: 575 excl. BTW , bij optredens tot ongeveer 75 personen. Wij brengen onze eigen kleine geluidsset mee.  

Bij optredens voor een groter publiek brengen wij onze eigen geluidsman mee en wordt de prijs 825,-

 In overleg kunnen wij eventueel ook gebruik maken van de bij u aanwezige geluidsset.
2. Singer-Songwriter ( solo )


Na vele jaren met grotere optredens keert Jan met zijn singer-songwriter programma terug naar de essentie van de popmuziek, de plek waar voor hem de liefde voor muziek begon.

Zichzelf begeleidend op gitaar zingt Jan met zijn warme en geschoolde stem bekende en minder bekende songs uit de geschiedenis van de popmuziek en de lichte muziek, vanaf de jaren 60 tot heden. Voor velen zal het programma vooral een "walk down memory lane" zijn! Sting, Simon & Garfunkel, Crowded House, The Beatles, Adele en Ed Sheeran komen o.a aan bod, naast Nederlandse songs van Stef Bos, Herman van Veen en Marco Borsato

Als u een goede indruk wilt krijgen van mijn zang-en muzikale kwaliteiten kunt u het beste luisteren naar de vier songs die te vinden zijn onder de YouTube links 'eigen songs' en 'bands'.Optreden: 2 sets , totaal 90 minuten

----------------------------------

Kosten

Solo: 300 excl. BTW  met eigen geluid tot ongeveer 75 personen.


3. Optredens voor ouderen


'Zing met me mee' is een speciaal liedjesprogramma voor ouderen.

Jan heeft een zeer uitgebreide bibliotheek met liedjes in zijn hoofd, liedjes vanaf de jaren 50 tot heden. Ook evergreens uit de Nederlandse muziek die nóg verder terug in de tijd gaan, zoals 'Daar bij de waterkant', 'Ik sta op wacht' en 'Aan de Amsterdamse grachten' komen aan bod.

Het programma kent geen vaste volgorde. Het publiek krijgt volop de gelegenheid om verzoeknummers aan te vragen en in de meeste gevallen zal Jan de liedjes kennen en voor u spelen. Het is ook mogelijk om op voorhand, bij de boeking, al enkele verzoeknummers door te geven.

Niet alleen Nederlandse liedjes, maar ook 'golden oldies' van bijvoorbeeld Elvis, The Beatles en Cliff Richard staan op het repertoire.

Bijzonder geschikt voor een gezellige middag in café of restaurant, nieuwjaarsreceptie of bijvoorbeeld een uitje van "de Zonnebloem''.

Jan zingt en begeleidt zichzelf op gitaar. Hij maakt standaard gebruik van een kleine geluidsset. Dit heeft niet tot gevolg dat de muziek erg hard wordt, maar zorgt er juist voor dat de liedjes overal goed te verstaan zijn. In de zaal een gesprek voeren met elkaar blijft tijdens het optreden probleemloos mogelijk.
Optreden: 
2 sets, totaal 90 minuten

----------------------------------

Kosten: €250 excl. BTW met eigen geluid tot ongeveer 75 personen

 


MUZIEKLES VOOR JONGEREN MET EEN BEPERKING

 

''Muziekles, maar dan net even anders.''

 Ik ben een zeer ervaren muziekdocent en muziekagoog. Ik heb gewerkt voor vrijwel alle basisscholen in het reguliere en bijzonder basisonderwijs in de regio Breda, voor Stedelijke Muziekschool ‘Nieuwe Veste’ en voor diverse zorginstellingen in de regio.

Ik ben freelance actief als muziekagoog en workshopdocent muziek en theater. Aan huis, in mijn gezellige muziekruimte, geef ik individueel muziekles aan jongeren met een lichte beperking of autisme. De leerling geeft zélf aan welke muziek hij of zij graag wil spelen: de docent volgt de leerling. Naast de individuele lessen bezoek ik voor diverse organisaties ( o.a Amarant en ASVZ ) groepen op woonlocaties en zorginstellingen.

Er zijn mogelijkheden voor zang, piano, gitaar en in beperkte mate voor percussie (geen drumstel). Muziekles is bij mij ook vaak een ontdekkingstocht: op zoek naar datgene wat uw zoon of dochter aanspreekt middels muziekspelletjes, het gebruik van diverse instrumenten en liedjes. Ondanks dat er niet wordt gewerkt met muzieknoten heb ik wél voor piano, samen met de leerlingen, een systeem ontwikkeld waarbij de muzieknoten in letters worden opgeschreven. Hierdoor wordt het alsnog mogelijk om allerlei liedjes te kunnen spelen. Plezier in muziek maken en samenspelen staat centraal.

 De muziekkamer bevindt zich op de 1e verdieping. Er is geen lift aanwezig, waardoor les bij u aan huis in overleg mogelijk is (hiervoor gelden echter wel andere tarieven). Ik heb niet de beschikking over een wachtruimte.

De muzieksessies krijgen een sterk muziek agogisch karakter indien er bij uw kind sprake is van een meervoudige handicap en ontwikkelingsachterstand. De nadruk zal dan liggen op muziekbeleving, met het verhogen van de levensvreugde en ontspanning als hoofddoel.

 Een volledig leerjaar bestaat uit 25 tot 35 lessen van 30 óf 45 minuten. In principe starten we altijd met 30 minuten , zodat we samen een duidelijk beeld kunnen krijgen van het plezier en de concentratie. Als blijkt dat 45 minuten geen probleem is, gaan we in overleg over naar een langere les. Dit blijft natuurlijk altijd uw eigen keuze. Een proefles is mogelijk.


Lessen

Kosten


30 minuten


€19,00  


45 minuten


€27,50


30 minuten (bij u aan huis)


€37,50 excl. reiskosten 0.19/KM


45 minuten (bij u aan huis)


€56,25 excl. reiskosten 0.19/KM


 

N.B. Informeer ook naar de mogelijkheden voor een MUZIEKSESSIE OP DE WOON- OF ACTIVITEITENGROEP: muziekbeleving of actieve deelname met instrumenten. Een sessie duurt 45 minuten en is bedoeld voor groepen tot 10 personen. Prijzen vanaf 75,- excl. reiskosten.


Betaling: u ontvangt maandelijks per mail een factuur voor de gevolgde lessen.
GITAARLES


U kunt bij mij terecht voor individuele gitaarles. Als docent ga ik mee in de specifieke vragen van de leerling. De basis ligt bij het aanleren van gitaarakkoorden, het spelen van verschillende ritmes en het spelen van door de leerling gewenste songs. Ik maak geen gebruik van muzieknoten, er wordt voor melodieën wel gebruik gemaakt van het, ook via internet, bekende ´tab´notatie systeem. Tevens kan ik de leerling helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van eigen songs. Gitaarlessen vinden plaats in mijn muziekruimte aan huis en worden niet op locatie gegeven.


Lessen

Kosten


30 minuten


€20,00  


45 minuten


€30,00
                   

CONTACT

Jan Brock
0630423498
janbrock1962@gmail.com
'Dancing in the Street'
 KvK Breda 20090711